© Photonews

Spice Girl praat openlijk over haar eetstoornis

Ironisch genoeg deed Mel C (42) een boekje open over haar eetstoornis in een interview met BBC Good Food, de culinaire website van de Britse omroep. De voormalige Spice Girl gaf eerder al toe aan boulimie te hebben geleden, maar ging nu nog eens dieper in op de oorzaak ervan.

flb

Mel C, die in het echt door het leven gaat als Melanie Chisholm, heeft moeilijke tijden gekend. Hoewel al het succes van de Spice Girls als een sprookje was voor haar, was er ook een donkere keerzijde aan het verhaal die pas jaren later naar buiten lekte. Ze was pas 20 toen ze plots een wereldster werd en dat woog duidelijk op haar zelfbeeld.

"Het was een bizarre tijd en als gevolg daarvan ontwikkelde ik een eetstoornis", vertelt ze aan BBC Good Food. "Ik stond constant in de schijnwerpers en werd de hele tijd gefotografeerd waardoor ik me heel zelfbewust werd van mijn lichaam. Ik ben heel lang blijven ontkennen dat ik een probleem had, maar was wel altijd bereid om beter te worden."

Ze zocht uiteindelijk haar toevlucht tot therapie en holistische methodes zoals acupunctuur. Maar haar bijnaam Sporty Spice eer aandoend, vond ze vooral troost in de fitness. Als we de foto's op Instagram mogen geloven, dan zoekt ze tot op vandaag nog steeds haar heil in sport.

 

Tough session #gohardorgohome #fitness ???????????? @nike @asicseurope

Een foto die is geplaatst door Melanie C (@melaniecmusic) op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer