Voortvluchtige verkrachter die zelfde vrouw twee keer aanrandde is gevat

Politie en gerecht hebben woensdagmorgen de 31-jarige verkrachter Wim K. uit Lommel opgepakt. Tegen de voortvluchtige dertiger liep een aanhoudingsmandaat voor zedenfeiten die hij in november vorig jaar pleegde, maar dat weerhield hem er niet van om vorige week opnieuw bij hetzelfde slachtoffer toe te slaan, een 29-jarige vrouw uit Lommel. Wim K. kreeg voor het eerste feit een effectieve celstraf van vijf jaar.

tg

Wim K. werd woensdagochtend overmeesterd aan het station van Lommel. De politie kwam hem op het spoor na een tip. De verdachte bood geen weerstand bij zijn arrestatie.

Magistraat Pieter Strauven van het parket van Hasselt bevestigt het nieuws aan onze redactie. De verdachte is ondertussen ook voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die later op de dag zal beslissen over zijn aanhouding.

Gruwelijke verkrachting

Op 30 september werd Wim K. veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar voor de gruwelijke verkrachting van een intussen 29-jarige vrouw uit Lommel. In november vorig jaar sloot hij het slachtoffer op in zijn slaapkamer, boeide haar met trekbandjes rond haar enkels en polsen, ketende haar vast aan zijn bed om knipte vervolgens haar broek open. Daarna verkrachtte hij haar.

Zeer ernstige feiten, waarvoor de rechter een zware straf uitsprak van vijf jaar effectief. Daarnaast werd Wim K. voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Maar de straf werd uitgesproken zonder dat de Lommelaar aanwezig was. Wim K. vond het niet nodig om op te dagen voor zijn proces en liet zich zelfs niet vertegenwoordigen door een advocaat. Bij de veroordeling werd een onmiddellijk aanhoudingsmandaat uitgesproken, vanwege de omvang van de straf en omdat het gerecht vreesde dat de Lommelaar de benen zou nemen om de gevangenis te ontlopen. Wat ook gebeurde: toen de politie Wim K. wilde arresteren bleek hij verdwenen.

Na de verkrachting werd begin dit jaar al eens een opsporingsbericht voor Wim K. verspreid. De voorbije zomer werd de Lommelaar dan in Nederland aangetroffen. Maar hem inrekenen bleek toen wettelijk niet mogelijk. Na de veroordeling eind september dook Wim K. dan opnieuw onder.

Hetzelfde slachtoffer

Maar terwijl de politiediensten naar de man op zoek waren, sloeg hij opnieuw toe. Een week geleden pleegde hij voor de tweede keer ernstige zedenfeiten, en opnieuw was de 29-jarige vrouw uit Lommel zijn slachtoffer.

Wim K. stond internationaal geseind. Het gerecht vermoedde dat de Lommelaar opnieuw in Nederland ondergedoken was, maar dat bleek niet het geval. Vlak voor hij verdween droeg Wim K. een zwarte jas, een zwarte jeansbroek en donkere schoenen en had hij een rugzak bij. Zijn haren zouden nu langer zijn dan op de foto bij de vorige opsporing.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen