Inbrekers gaan vaak op zoek naar een huis dat een verlaten indruk geeft. Zorg ervoor dat het lijkt alsof er iemand aanwezig is.
Volledig scherm
Inbrekers gaan vaak op zoek naar een huis dat een verlaten indruk geeft. Zorg ervoor dat het lijkt alsof er iemand aanwezig is. © Getty Images

Hou inbrekers buiten tijdens de feestdagen met deze tips

LiviosElke dag registreert de politie zo’n 141 woninginbraken in België. En vooral de feestdagen zijn een geliefde periode voor inbrekers. Vertrek jij op vakantie? Of breng je de feestdagen elders door? Met deze tips van bouwsite Livios laat je je woning veilig achter.

5 reacties

  • Lydia Appelmans

    4 jaar geleden
    Edmond het gaat hier over inbraken tijdens de vakantie dus ik hoop dat de hond dan niet alleen thuis is...
  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Het enige dat hen afschrikt is pijn en/of vroegtijdige ontdekking, dus een waakhond is 1 van de eerstelijnsverdedigingen die zeer effectief zijn, en het hoeft geen Ovcharka te zijn zelfs een keffer slaat alarm als er iets abnormaals gebeurt. Een aanhouding stoort hen daarentegen niet, ik denk dat het algemeen geweten is bij die bendes dat Geens geen plaats meer heeft in de 5 ster accommodaties v/d staat en dat ze na het verhoor terug buiten mogen om de volgend kraak voor te bereiden.
  • Magda De Munck

    4 jaar geleden
    Praat voor de vaak, als ze binnen willen, zullen ze binnenkomen, wat je ook doet.
  • Jean Van den Bosch

    4 jaar geleden
    Meeste dieven komen op voorhand al eens polshoogte nemen. Waarbij ze controleren voor buitenvideo-camera's, automatische buitenverlichting. Plaats overal bedrade, en geen draadloze systemen die zijn heel gemakkelijk te hacken. Voor alarm installaties niemand let nog op als een alarmsirene over gaat...Plaats ook bijkomende schuif- grendels aan de binnenzijde van deuren.
  • paul piens

    4 jaar geleden
    als je toch een reserve sleutel wil, geef hem aan een betrouwbare buurman of een niet te ver af wonend familielid. Verder alles goed afsluiten, buiten houden kan je ze niet, wel flink vertragen. geeft de politie de tijd om indien verwittigt ter plaatse re komen.