Direct naar artikelinhoud
ColumnMohamed Ouaamari

Steeds meer moslims vieren kerst. Waar denken jullie mee bezig te zijn? 

Mohamed Ouaamari.Beeld DM

Mohamed Ouaamari is auteur van Groetjes uit Vlaanderen, dat volgend voorjaar verschijnt. Hij vervangt Julie Cafmeyer tijdens de kerstvakantie.

Afgelopen weekend stuurde mijn vrouw me samen met een boodschappenlijstje naar de Marokkaanse winkelbuurt om wat vlees te gaan kopen. Ik scheurde nummertje 687 manueel van de rol papier, die naast het defecte volgnummerapparaat lag. Ik keek naar de digitale teller en zag dat nummer 667 aan de beurt was. Ik keek wat verveeld rond en wachtte geduldig totdat het mijn beurt was. Ik keek naar de toog en wat me meteen opviel was een vette, gemarineerde en onverdoofd geslachte kerstkalkoen. Er lagen twee klompjes boter op en hij was feestelijk afgewerkt met een grijs-blauwe glinsterende strik. Dit had ik nog nooit gezien in een islamitische slagerij. Mijn verbazing was zo groot dat ik de beenhouwer niet hoorde toen hij mijn nummer afriep. Hij gaf mij 250 gram halal kalkoenspek, ik rekende af en trok richting de Marokkaanse bakker wat verderop.

Ook hier kon je niet ontsnappen aan de kerstsfeer. De etalage was versierd met witte tekeningen van kerstbomen, vallende sterren en kersthulsten. Bovenaan stond in grote letters: ‘Prettige Feesten’. In de toog kon je niet naast de feestelijke kerststronken kijken, die naast de traditionele Marokkaanse lekkernijen lagen. Waar was ik toch terechtgekomen? Ik herkende mijn eigen getto niet meer. 

Het viel me dit jaar op dat steeds meer moslims kerst vieren. Niet enkel in de winkel, maar voor het eerst zag ik mensen in mijn kenniskring die zich niet schroomden om een kerstboom op te zetten en kerstavond te vieren met vrienden en familie. 

Beste medemoslims, waar denken jullie mee bezig te zijn? Iedereen weet toch dat we met zijn allen een uitgekiend plan hebben afgeklopt met zeer duidelijke richtlijnen waar niet van afgeweken mag worden? We gingen toch met zijn allen de Vlamingen onderwerpen aan de islam? Toch niet andersom? We moeten stappen vooruit zetten, niet achteruit.

En wat doen we met al die politici die van islamisering en soumission hun corebusiness hebben gemaakt? Wat moeten die doen als Vlaanderen niet meer islamiseert? Andere problemen zoeken om op te lossen? Een echte job zoeken? Misschien komen zij in de werkloosheid terecht?  Dit zijn ook maar gewone mensen met gezinnen. 

Komaan dames en heren, herpak jullie. Vlaanderen islamiseert zichzelf niet. Er staat te veel op het spel om van ons plan af te wijken.