© foto joren de weerdt

Man die meisje aanrandde in gracht vrij onder voorwaarden

De 22-jarige man die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij zedenfeiten in Sint-Katelijne-Waver is vrij onder voorwaarden. Speurders onderzoeken nu een soortgelijk feit in Lier.

tdk

Op 17 september werd een 18-jarig meisje van het fietspad op de Berlaarbaan in Sint-Katelijne-Waver gereden door een bromfietser. Het slachtoffer belandde in de gracht. Ook de bromfietser sprong in de gracht: volgens hem om het meisje te helpen, maar het slachtoffer zegt dat de man zedenfeiten pleegde.

De onderzoeksrechter hield vorige week een reconstructie van de feiten en hield de verdachte aan omdat hij zijn opgelegde voorwaarden had geschonden.

Vluchtmisdrijf

De man verscheen gisteren voor de raadkamer en die besliste om hem onder voorwaarden opnieuw vrij te laten.

Ondertussen onderzoeken de speurders een soortgelijk feit dat zich, eveneens op 17 september, in Lier afspeelde. Ook daar werd een 18-jarig meisje aangereden door een bromfietser. Net als in Sint-Katelijne-Waver belandde het slachtoffer ook hier in de gracht. Toch zou het niet tot zedenfeiten zijn gekomen in Lier. Volgens de betrokkene ging het om een ongeval met vluchtmisdrijf. Dat hij plannen had om ook zedenfeiten te plegen, zou hij ontkennen. Mogelijk wordt hij wel vervolgd voor het vluchtmisdrijf. De advocaat van betrokkene wou gisteren geen commentaar kwijt op de hele zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER