Zoon (51) aangehouden na dood van moeder (89) in Ternat

© mvl

De 51-jarige man die zondag was opgepakt na de dood van zijn 89-jarige moeder in Ternat, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde maandag. Over het mogelijke motief en de omstandigheden waarin de bejaarde vrouw om het leven kwam, bestaat nog geen duidelijkheid.

De hulpdiensten kregen zondagochtend om 1.15 uur een oproep van de zoon en troffen in de woning in de Keizerstraat in het Vlaams-Brabantse Ternat het levenloze lichaam van Yvonne De Rijck aan. Het parket stuurde een wetsdokter ter plaatse. Die stelde vast dat het 89-jarige slachtoffer diverse verwondingen had opgelopen en sloot een natuurlijk of accidenteel overlijden uit.

Al snel kwam de zoon in beeld als verdachte. De 51-jarige man, die samenwoonde met zijn moeder, beweerde dat hij even voor zijn telefoontje naar de hulpdiensten was thuisgekomen en zijn moeder haar dood aantrof. Die versie kwam ongeloofwaardig over, waarna de man werd opgepakt en zondag werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die plaatste de man onder aanhoudingsbevel voor oudermoord.

Een autopsie zou maandag meer duidelijkheid moeten brengen over de juiste doodsoorzaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen