Eurocommissaris voor Handel Phil Hogan.
Volledig scherm
Eurocommissaris voor Handel Phil Hogan. © EPA

EU-commissaris Hogan zegt dat “Johnson verzet tegen langere overgangsperiode brexit zal opgeven”

De Britse premier Boris Johnson geeft zijn verzet tegen het verlengen van de overgangsperiode na de brexit tot na 2020 waarschijnlijk nog wel op. Dat heeft Eurocommissaris voor Handel Phil Hogan gezegd tegen de Ierse krant Irish Times.

4 reacties

  • Jan Berges

    4 jaar geleden
    Patrik De Weirdt . Blijkbaar niet goed op de hoogte , maar het was wel de VK die het ganse proces vertraagde door steeds tegen stemmen in het parlement. Alleen door een kleine wijziging en in het voordeel van de EU hebben de Britten er nu wel voor gestemd. Eigenlijk goed dat ze er uit zijn , ze betalen maar 1/3 van het lidmaatschap en hebben alle voordelen en voor je informatie, doen het VK lid werd was het het tweede armste land in de EU en dank zij de EU werden ze het tweede rijkste land.
  • Johan Van Berlo

    4 jaar geleden
    Europa mag geen bestaande wetten wijzigen ten voordele van de Britten. De Britten moeten, willen zij exporteren naar de EU , onze wetten maar volgen!! Wat zij aan wetten wijzigen is voor binnenlands gebruik of voor hun Handel met bv. De USA.
  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    Europa kan gewoon niet verdragen dat het vk er veel beter gaat uitkomen zonder Eu dan met Eu en hopelijk volgen er nog landen
  • Patrik De Weirdt

    4 jaar geleden
    Hebben ze het bij de Europese Unie nu nog steeds niet begrepen dat Groot-Brittannië volgend jaar de EU verlaat. Deze klucht duurt nu reeds (dankzij de EU) meer dan 3 jaar en de Britten zijn het stilaan kotsbeu. Het bewijs hiervan zijn de voorbije verkiezingen waar Johnsons partij een overweldigende overwinning behaalde (niettegenstaande de voorspellingen van de EU-parlementariërs).