© DBA

Kapster met missie geeft daklozen gratis kapbeurt

Kapster Peggy Jonckheere wil met een caravan gaan rondtoeren om mensen van alle rang en stand een knipbeurt te bezorgen. “Om mijn project te doen slagen, heb ik een mooie sociale mix nodig”, zegt ze.

Koen De Beuckeleer

De Borgerhoutse Peggy Jonckheere (40) is een kapster met een missie. Op dit moment knipt ze haar klanten vooral in haar woning in Borgerhout en in een nostalgisch kapperszaakje in de Diepestraat. Maar in de nabije toekomst wil ze haar kappersbestaan op een andere manier invullen. Met een mobiel kapsalon, de Haarkar, hoopt ze vanaf februari rond te trekken langs markten, festivals en evenementen. Maar ook aan daklozen, vluchtelingen en andere mensen in moeilijkheden wil de sociaal bevlogen kapster haar diensten verlenen.

“Ik heb me voorgenomen om met drie tarieven te werken”, zegt Peggy Jonckheere. “Wie het zich kan permitteren, betaalt 30 euro voor een knipbeurt, maar andere mensen geef ik kortingen. Daklozen en vluchtelingen krijgen hun kapbeurt gratis aangeboden, andere mensen met financiële problemen, zoals alleenstaande mama’s met kindjes, betalen 15 euro.”

Markten en evenementen

Voor de inrichting van haar caravan startte Peggy Jonckheere onlangs een crowdfundingactie op. Via het Antwerpse platform Growfunding wil ze 5.500 euro bij elkaar krijgen. Gisteren stond de teller op 930 euro. “Tegen februari hoop ik mijn doel te bereiken en te beginnen rondtoeren. De Vogelmarkt, de markt op de Dageraadplaats en de biomarkt op het Falconplein moeten vaste stops worden. Verder ben ik beschikbaar voor evenementen, festivals en bedrijfsfeestjes.”

www.dehaarkar.be

© DBA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER