dinsdag 31 december 2019 - Showbizz en cultuur
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

rr

streamingdienst

De binge-favoriet van België: ‘La casa de papel’

brussel

Netflix heeft de smaak te pakken. Na jaren stilzwijgen gooit de streamingdienst het ene na het andere lijstje te grabbel met haar best bekeken series en films, en sinds maandag weten we ook hoe de Belgen het voorbije jaar aan bingewatching deden.

Geen enkele serie doet beter dan de Spaanse misdaadserie La casa de papel. Die is aan haar derde jaargang toe, en doet het beter dan het gloednieuwe The witcher (met Henry ‘Superman’ Cavill) en de Michael Bay-film 6 Underground (met Ryan ‘Deadpool’ Reynolds). Ook het misdaadepos The Irishman van Martin Scorsese en het populaire Stranger things duiken op in de top tien.

Onze noorderburen keken in 2019 iets chauvinistischer naar Netflix. In Nederland pronkt Undercover, de Belgisch-Nederlandse coproductie met Tom Waes en Anna Drijver, bovenaan. Die liep in het voorjaar op Eén en belandde in mei als eerste Nederlandstalige fictiereeks ooit op Netflix. Hoe vaak de afleveringen bekeken werden, maakt Netflix niet bekend. Het baseert zich ook enkel op de klanten die minstens twee minuten van een serie of film hebben gekeken binnen de eerste 28 dagen na de release.

De tien populairste Netflix-titels van 2019

  1. La casa de papel (seizoen 3)
  2. The witcher (seizoen 1)
  3. 6 Underground
  4. Sex education (seizoen 1)
  5. Murder mystery
  6. The Irishman
  7. You (seizoen 1)
  8. Isn’t it romantic
  9. Stranger things (seizoen 4)
  10. Triple frontier  (dvg)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws