Het houdt niet op: 3 olifanten zwanger in Planckendael

© BELGA

Nadat maandag werd aangekondigd dat olifant Kai-Mook uit Planckendael zwanger is en gisteren dat ook haar halfzus May Tagu drachtig is, komt het dierenpark vandaag met alweer een aankondiging. Ook olifant Phyo Phyo, de mama van Kai-Mook, verwacht een baby-olifant.

ehu

Maandag raakte bekend dat de intussen 7-jarige Kai-Mook uit Planckendael zwanger is. Eerder had ze al gepaard, zonder succes, maar de bevruchting bleek toch gelukt. Olifantenstier Chang, sinds 2012 in Mechelen, werd tot ‘gelukkige vader’ gekroond. Als alles goed verloopt, zou Kai-Mook rond de kerstperiode van 2017 bevallen.

Dinsdagmorgen maakte de dierentuin bekend dat de 9-jarige May Tagu, de grote halfzus van Kai-Mook, ook drachtig is. Dat liet Planckendael weten via sociale media. May Tagu is de mama van ‘baby Q’, het olifantje dat in april 2015 werd geboren in Planckendael. Het jonge dier ondervond al in het begin gezondheidsproblemen en overleed een maand later. Voor May Tagu was het haar eerste zwangerschap.

Vandaag was er wéér wat nieuws te melden: ook Phyo Phyo, de mama van Kai-Mook, blijkt nu zwanger. Kai-Mook wordt dus in een keer mama, zus én tante. Het dierenpark, dat de drie aankondigingen over evenveel dagen spreidde, belooft later op de dag meer informatie over de zwangerschappen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen