ANP
Volledig scherm
© ANP

Volle tank benzine of diesel morgen tot 2,5 euro duurder door hoger aandeel biobrandstoffen

Tanken wordt in het nieuwe jaar een stuk duurder. Voor benzine 95 (E10) stijgt de maximumprijs morgen met 3,8 eurocent per liter tot 1,514 euro per liter. Voor diesel (B7) gaat het om een stijging met 2,9 eurocent per liter tot 1,59 euro per liter. Een tank van 65 liter volgooien wordt daarmee bijna 2,5 euro duurder voor benzinewagens en bijna 2 euro voor dieselwagens.

224 reacties

  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Dit is al het begin van een eindeloze gepeperde rekening die de bevolking de volgende jaren zal moeten betalen. En de partij Groen maar blijven liegen dat het volk het niets zal kosten? Pas maar op als ze eraan komen, je zal eens wat zien...
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Indien er vanaf nu ook in diesel en benzine RON 98 maar eventjes 9,6% biobrandstof moet vermengd worden, zou het maar logisch zijn dat de benamingen B7 en E5 (respectievelijk MAXIMUM 7 en 5% bio-ethanol) vervangen worden. Heeft men hieraan gedacht? Wordt dat dan ook B10 en E10? Of B9,6 en E9,6? Meer biobrandstof = meer verbruik = meer uitstoot = meer mechanische gebreken aan motoren. Beter voor het milieu, of enkel voor de inkomsten van de staat? Groen of rood?
  • stan mestach

    4 jaar geleden
    NVA is een belasting partij maar vele hebben er voor gestemd dus nu niet zagen ze zullen je alles afnemen en overal cameras en controle niks vrijheid meer een echte politiestaat word het hier
  • Cyriel VanHulle

    4 jaar geleden
    Ik vind dat heel goed: we moeten meer betalen omdat de "benzine" slechter wordt, slechter ja, de "staat" geeft zelf toe dat oudere auto's problemen kunnen krijgen. en nieuwe wagens niet???? als het maar goed is voor het "milieu" en de staat geld opbrengt.De zg. benzine was vroeger al zeer slecht voor kleinere tweetaktmotoren, grasmaaiers enz. En nu, ach ja, voor groen, want daarom gaat het, moeten die toch weg.Oude auto's ook. Volgens mij, pure discriminatie.
  • Luck Henderickx

    4 jaar geleden
    Erg he Europa zegt dit en dat en België luistert goed, ook niet moeilijk nu Michel en Reynders daar het voor het zeggen hebben, en België met "hun hulp" de zakken extra kunnen vullen onder mom van doelstellingen, ja de tekorten wegwerken ...!