NSW Fire Rescue/EPA
Volledig scherm
© NSW Fire Rescue/EPA

Terwijl brandweer omsingeld wordt door vuurzee en duizenden mensen naar stranden vluchten: groots vuurwerk in Sydney

Het geplande vuurwerk om het nieuwe jaar in te luiden is dan toch doorgegaan in de Australische stad Sydney. Er was flink wat protest tegen gekomen omdat op heel wat plaatsen in het land - onder meer in de staat waartoe Sydney behoort - ongeziene bosbranden woeden. De Australische brandweer verspreidde pas nog angstaanjagende beelden van een brandweerwagen die omringd wordt door vuur. En in de staat Victoria vluchtten duizenden mensen naar het strand om aan de vlammen te ontkomen. Volgens de jongste gegevens woeden er op dit moment 172 grote branden in de staten New South Wales, Victoria, South Australia, Queensland, Western Australia en Tasmanië. Het dodental van de bosbranden is opgelopen tot twaalf.

47 reacties

  • Lindsy houtmeyers

    4 jaar geleden
    Geld voor de economie is natuurlijk belangrijker dan mensenlevens...
  • Moehmena Rahous

    4 jaar geleden
    Klimaatopwarming. Onzin. Toen wij 40 jaar gelden ieder jaar naar het zuiden van Frankrijk op vakantie gingen, waren daar in de zomer ieder jaar bosbranden die ons - we logeerden in een gite - op sommige momenten ook heel dichtbij leken. Men slaagde er ook niet in om die met de 'canadaires' te blussen. Niets nieuws onder de zon. Bovendien is Australie vele malen groter dan Frankrijk en zijn die branden daar verhoudingsgewijs dus groter, en nu zeker door uitzonderlijk warm weer.
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Zeer visueel: we leven in een maatschappij van uitersten. Is het dit dat we willen?
  • vicky vanderweyen

    4 jaar geleden
    Het blijft onwezenlijk,voel enorm mee met de mensen in Australië,misschien dat het vuurwerk toch een beetje verstrooiing kon brengen.
  • Kurt Nowe

    4 jaar geleden
    Doen alsof? Zijn we daar allemaal niet de beste in ? Gelukkig nieuwjaar!