Er wordt verwacht dat wolvin Noëlla een roedel zal starten met wolf August.
Volledig scherm
Er wordt verwacht dat wolvin Noëlla een roedel zal starten met wolf August. © ANB

Welkom Wolf dreigt naar rechtbank te stappen als wolf niet beschermd wordt

Welkom Wolf, een campagne van Landschap vzw, roept Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) en het Agentschap Natuur en Bos op om eindelijk werk te maken van de bescherming van wolven. "Nog steeds wordt er in het leefgebied van de wolven gejaagd alsof er nooit wat gebeurd is", zegt afgevaardigd bestuurder Jan Loos vandaag in een persbericht. Ze willen daarom naar de rechtbank stappen als er geen stappen ondernomen worden.

102 reacties

  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    De wolf is een wild dier en heeft dus ruimte nodig om zich te voeden.Die is er niet in Belgie .Als wild zijnde blijven het jagers op levende dieren die ze aan kunnen. Horen hier dus niet thuis .De vossen hetzelfde
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik ben absoluut geen fan van zotte jagers, maar ik vind dat de organisaties die ijveren voor de terugkeer van de wolf schuldig zijn aan dierenmishandeling.Die prachtige dieren hebben hier geen geschikte habitat. Ze gaan er aan één voor één en met veel leed. Ik zeg neen in het belang van de dieren.
  • lucien Noreilde

    4 jaar geleden
    loslopende wolven zijn zaak van iedereen staats zaken , staats zaken worden niet behandeld door rechters
  • nancy dejonge

    4 jaar geleden
    Vroeger zouden de wolven hier lieven. Als men terug naar die tijden wil..waarom dan niet alle GSM's verbieden, muziekfestivals (die een enorme schade berokkenen aan flora en fauna !) verbieden, .enzomeer
  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Maar wel een dikke boete als je daar eens per toeval uw chiwawa niet aangelijnd hebt. Veel gevaarlijker dan een roedel wolven te laten ronddwalen in de bebouwde kom.