© Shutterstock, Mediahuis

Zo haal je het meest uit je vakantiedagen: 27 dagen thuis voor de prijs van 10

Nu 2019 op z’n einde loopt, loont het de moeite om al een blik te werpen op uw dienstlijst voor volgend jaar. Want wie z’n vakantie slim plant, kan zijn voordeel doen en gratis en voor niks extra vakantiedagen winnen. Zo zet je 10 vakantiedagen in om van 27 te kunnen genieten. Een overzicht.

1 januari

Ietwat aan de late kant om nu nog te regelen, maar wie 2 en 3 januari vrijaf neemt, krijgt een vakantietje van vijf dagen, van 1 tot en met 5 januari.

Pasen

Paasmaandag valt dit jaar op 13 april. Neem je aansluiten 14 tot en met 17 april vrijaf, dan heb je negen vrije dagen, van de 11de april tot de 19de.

1 mei

Het Feest van de Arbeid valt dit jaar op een vrijdag. Geen extra vakantie nodig om te genieten van een lang weekend dus.

Hemelvaart

Leuke feestdag in de lente die op donderdag 21 mei valt. Maak de brug, en blijf vier dagen thuis.

Pinkstermaandag

Valt uiteraard op maandag. Je hoeft niks te doen en bent toch drie dagen thuis.

Nationale feestdag

Ofwel neem je al zomervakantie, ofwel kan je een lang weekend regelen rond de Nationale feestdag op 21 juli. In 2020 vieren we het land op een dinsdag, waardoor je vier dagen verlof kunt hebben als je op maandag een dag vakantie neemt.

Wapenstilstand

Nog een topper: Wapenstilstand op 11 november: een woensdag. Twee mogelijkheden: je neemt twee dagen vakantie ervoor, of twee erna. Sowieso vijf dagen verlof.

Kerst

En zo is het al snel terug Kerstmis: 25 december 2020 is een vrijdag, wat zonder extra vakantie dus alweer een weekend van drie dagen oplevert.

© Mediahuis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER