Queen in de videoclip van ‘Bohemian Rhapsody’
Volledig scherm
Queen in de videoclip van ‘Bohemian Rhapsody’ © RV

‘Bohemian Rhapsody’ opnieuw op eerste plaats in 1000 Klassiekers

MuziekHet is intussen geen verrassing meer: ook dit jaar staat ‘Bohemian Rhapsody’ op de eerste plaats in de 1000 Klassiekers van Radio 2. Dat betekent dat het Queen-nummer nu al negen jaar onverslagen is. 

11 reacties

  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    Bohemian Rhapsody is een terechte winnaar. De huidige muziek wordt kwalitatief onderschat. Er zitten beregoede nummers tussen.
  • Jurgen Van Den Bergh

    4 jaar geleden
    Het valt toch op dat de beste nummers in zulke lijsten meestal uit de jaren 70 komen. De jaren 00 en 10 zullen nooit hoog scoren, als je ziet wat voor kwibussen zich in die periode allemaal artiest of muzikant noemen. Het wordt hoog tijd voor een nieuwe muziekstroming die terug wat niveau heeft want we zitten momenteel helemaal onderaan de curve.
  • Alfons Detemmerman

    4 jaar geleden
    Één vernieuwing van de formule dringt zich op.
  • Eddy Van De Velde

    4 jaar geleden
    Zielig. Staat bij mij zelfs niet de top 100
  • Wilfried Vandenbussche

    4 jaar geleden
    Geen wonder. Altijd worden dezelfde hitnummers gedraaid, terwijl in de jaren '60-'90 er ook zeer goede singles en Lp’s gemaakt zijn die we nooit te horen krijgen. The Pentangle is bv. nooit te horen, tezamen met talrijke uitstekende uitvoeringen van vergeten zangers. Ik luister tegenwoordig zoveel mogelijk naar radioprogramma's waar iets zinnigs gezegd wordt met zo weinig mogelijk tot vervelens toe dezelfde muziek.