De brand richtte een ware ravage aan. Rechts de toenmalige Miss Diamant Sandra Van den Broeck.
Volledig scherm
De brand richtte een ware ravage aan. Rechts de toenmalige Miss Diamant Sandra Van den Broeck. © RV

Dag op dag 25 jaar geleden gebeurde het Switel-drama: zo ontvouwde de horrornacht zich

Het is vanavond exact 25 jaar geleden dat een zorgeloos eindejaarsfeest in het Antwerpse Switel-hotel veranderde in een ware nachtmerrie. Twee kerstbomen die te dicht bij enkele brandende kaarsen stonden, vatten vuur en deden een gigantische vuurbal ontstaan. Die zette de feestzaal in een mum van tijd in lichterlaaie. 15 mensen lieten het leven en 164 anderen raakten zwaargewond. Dit is een reconstructie van hoe de noodlottige avond zich ontvouwde. En hoe nooit iemand verantwoordelijk werd gesteld voor het drama.

6 reacties

  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Hopelijk gaat het nu goed met de overlevenden.
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    @Marnick L’Eau en @Maarten De Bondt, je kan vandaag nog steeds perfect een goedgekeurde feestzaal huren, deze aankleden specifiek voor jouw feest in "besloten kring" (vooraf inschrijven en betalen is ook besloten kring) en de brandweer hoeft jou inrichting niet te keuren... enkel wanneer het evenement publiek toegankelijk is dient de brandweer zijn fiat te geven...
  • Maarten De Bondt

    4 jaar geleden
    @ Marnick, de verzekering dwingt preventieve maatregelen af anders verzekeren ze niet. Alsook instanties waar vergunningen worden afgeleverd.
  • Rik Hofman

    4 jaar geleden
    onze gemeentekrediet-kantoorhouder uit Ruisbroek was ook bij de slachtoffers. Een fijn man, RIP.
  • Marnick L'Eau

    4 jaar geleden
    verplicht een verzekering te nemen? Dus hun geld beschermen? Ik zou eerder hopen daar te lezen dat er preventieve regels van toepassing werden.