SNSM Dunkerque
Volledig scherm
© SNSM Dunkerque

Belgische boot redt 19 vluchtelingen die Kanaal proberen over te steken: ook baby en peuter aan boord

Vissers hebben 19 vluchtelingen gered die met een bootje probeerden om het Kanaal over te steken. Dat meldt de Préfecture Maritime de la Manche et de la Mer du Nord. Het ging volgens de Franse kustwacht om 17 volwassenen en twee kinderen: een peuter en een baby. De vissers kwamen uit het Nederlandse Urk aan het IJsselmeer, maar voeren onder Belgische vlag.

19 reacties

  • Guy De Smet

    4 jaar geleden
    En terwijl men bezig is met de opvarenden van één bootje te redden heeft er een paar kilometer verder waarschijnlijk een ander de start genomen om de oversteek proberen te maken. Het is nu al zowat dagelijkse kost.
  • Louis Dedenker

    4 jaar geleden
    Denken jullie nu echt dat dit vaartuig naar Engeland gaat varen on ze af te zetten? Het was voor de Franse kust en de kustwacht zegt wat er moet gebeuren. En een visser heeft wel degelijk kledij mee voor een week en nog kledij aan boord ook , en ze hebben ook nog een job te doen nl vissen. Al die insinuaties nergens voor nodig, ze hebben correct gehandeld.
  • Stijn Billen

    4 jaar geleden
    Migratie zal altijd bestaan zolang het ergens anders beter is dan waar je woont. Onvermijdelijk. Dat proberen tegengaan is weggegooid geld. De meest logische manier om je geld te investeren is zorgen dat het in de landen van herkomst beter wordt.
  • Stefanie van Dijk

    4 jaar geleden
    Wat een hartverwarmende reacties toch weer (not) er stond al water in het bootje, nog wat langer en het waren 19 doden geweest, maar ach het waren maar vluchtelingen en die willen we hier toch niet ... Ik vind dat de vissers helden zijn want hoe erg wil je ergens heen dat je met dit weer in een bootje stapt!
  • Kristel Laurent

    4 jaar geleden
    @ Peter Bielen: Ja hoor, die vissers zijn op lange, harde dagen op zee dus wees maar zéker