In de Genuastraat in Vorst brandde een Porsche uit.
Volledig scherm
In de Genuastraat in Vorst brandde een Porsche uit. © Marc Baert

Balans oudejaarsnacht in Brussel: 22 wagens in brand, steekpartij, 211 arrestaties

In Brussel hebben er op oudejaarsavond 185 administratieve en 26 gerechtelijke arrestaties plaatsgevonden. Dat blijkt uit een balans van de zes politiezones, meldt Olivier Slosse, de woordvoerder van de politie Brussel-Elsene. In totaal zijn in het Brusselse gewest 22 wagens en een scooter in brand gestoken. In het station van Beekkant is vannacht iemand zwaargewond geraakt toen hij met een mes werd gestoken. Grote rellen zoals vorig jaar bleven echter uit.

309 reacties

  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    4 jaar geleden
    Het zijn “maar” autos in brand van de werkende klasse. De dag dat het een minister zijn auto is die in de fik gaat, dàn zal het wel veranderen! Niet eerder!
  • Hugo De Coster

    4 jaar geleden
    Toch niet te geloven hé. Grote rellen bleven uit. Enkel maar wat kleine incidentjes. Stop het gepamper, en het gedoogbeleid. Enkel keihard optreden kan hier oplossingen bieden. De daders zijn krapuul, en veel van hen horen hier niet te zijn. Stuur die alvast terug van waar ze komen, en dan is er al een deel van dit probleem opgelost.
  • Patrick Mignon

    4 jaar geleden
    zullen wij het heft moeten in handen nemen om ons landje op te kuisen van al dat krapuul en we nemen de politiekers erbij om buiten te gooien .
  • krista notelaars

    4 jaar geleden
    Moest er geen politie optreden voor orde dan breken ze brussel af, er word niet streng genoeg gestraft men moet zorgen dat de straffen hoog zijn en als voorbeeld dienen dat andere niet meer durven vernielen.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    4 jaar geleden
    Als Brusselaar hou ik van mijn stad. Ik ben vanmorgen in het centrum eindejaarscadeaus gaan kopen bij winkeliers die ondanks alle ellende met de moed der wanhoop doorzetten. Eertijds mooie straten en pleinen liggen er bij alsof ze net gebombardeerd zijn, andere alsof het jaren geleden is dat er nog een vuilniskar gepasseerd is. De rellen op oudejaarsnacht zijn een brug te ver. Politici, doe er iets aan, of moeten we het recht in eigen handen nemen ?