Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

1,2 miljoen pensioenen liggen lager dan 1.500 euro netto

Zo'n 1,2 miljoen Belgen hebben een pensioen dat lager ligt dan 1.500 euro netto per maand. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de federale pensioendienst, die De Tijd en L'Echo opvroegen. Het gaat om zowat de helft van alle gepensioneerden in ons land.

326 reacties

  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    4 jaar geleden
    Daar zitten al de gepensioneerde belgen al jaaaaren op te wachten, dat onze waardeloze regering(en) veel geld door ramen en deuren gaat gooien om… peperdure Amerikaanse F-35 gevechtsvliegtuigen te kopen! Wie is daar verantwoordelijk voor?
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Het artikel gaat over werknemers die niet aan de wettelijke voorwaarden voldoen om het wettelijk minimumpensioen te krijgen. Dit minimum is wat 'leefbaar' geacht door degenen die bijdragen. Leefbaarheid heeft minstens twee gezichten: dit van de gerechtigde en dat van het systeem. Het is vooral deze laatste die de volgende decennia in het gedrang komt. Een dak boven het hoofd, een groentetuin en goedkope medische zorg zullen eerder dan geld bijdragen tot meer bestaanszekerheid.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    @Jozef Van Schuerbeeck,Patrick Kelchtermans,juist er wordt teveel betaald volgens papiertje Master, Bachelor terwijl er maar 10% van deze categorie ervoor zou moe-ten betaald worden,gemeentebediende die wat papier klasseert meer verdienen dan een technicus waarvan de kennis 1000 keer hoger ligt kan niet zijn in feite maar wordt wel als minderwaardig aanzien en dat is zeker niet meer van deze tijd.Cru zouden handwerkers ,technisch geschoolde werkkrachten het meeste moeten verdienen.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Patrick heeft 120% gelijk. Alle jobs moeten gedaan of de economie kan niet meer draaien. Dat de ene meer verdient dan de andere is normaal maar de verschillen zijn veel te groot. De dag dat de gewone werkmensen allemaal heb werk neer leggen hebben die blaaskaken geen eten meer. Zijn kunnen zelfs geen patat planten.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Dus volgens sommigen moet men dan maar kiezen voor een 'dikbetaalde' job en anders niet zagen. Wat een logica. Alle jobs moeten nu eenmaal gedaan worden, iedereen naar het unief en iedereen manager, chirurg of advocaat is niet realistisch. Waarom zou niet iedereen die werkt recht hebben op een leefbaar loon? En na een volledige loopbaan een leefbaar pensioen? Omdat het maar laaggeschoolden zijn? Maar poetsvrouwen? Maar zorgkundigen? Maar arbeiders? Wat een fijne mentaliteit, ieder voor zich!