Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Ziekenfondsen gemiddeld 3 procent duurder

De verplichte aanvullende ziekenfondsverzekering wordt dit jaar gemiddeld 3,1 procent duurder. Dat blijkt uit een navraag van De Standaard. Veel nieuwe voordelen komen daarvoor niet in de plaats.

13 reacties

  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    Als je ziet welke gekkigheden er allemaal terugbetaald wordt is het raar dat het niet nog duurder wordt.
  • Eric Grosemans

    4 jaar geleden
    Oplossing is simpel: overstappen naar de hulpkas, daar betaal je geen bijdrage, maar de tussenkomst is beperkt tot het wettelijke, geen brillenglazen, en ook geen terugbetaling voor kwakzalverij.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    En alleenstaanden zijn in verhouding weer eens de klos.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Wanneer komt doorsnee mens op een ziekenkas (behalve die er beroep hebben van gemaakt)Waarom zou men maandelijks ca 8 a 10€ betalen voor je eigen geld terug te krijgen dat via afhouding is geschied .Wanneer gaat men eens artsen verplichten bij een visite enkel het remgeld te innen zodat je zelfs niet naar een ziekenkas moet (onnodige verplaatsing en luchtvervuiling).Ergens blijft men bewust wringen terwijl het zeer makkelijk kan.
  • Jennifer Peeters

    4 jaar geleden
    Dat alles duurder wordt en we meer moeten betalen voor ziekenzorg ok. Maar dat CM een premie uitdeelt aan beide ouders als er een kind wordt geboren en dat ze de pampers er nog gratis bovenop krijgen, dat is niet ok want dat heeft niks met ziekte te maken!!!