© AP

Man (23) lokt minderjarige meisjes met valse Facebook-profielen omdat hij ex haat

De rechter in Tongeren veroordeelde woensdag een 23-jarige Genkenaar tot 18 maanden cel met uitstel en een geldboete van 6.000 euro. De jongeman maakte valse Facebook-profielen aan, voegde meisjes van amper dertien jaar oud toe en dwong hen naaktfoto’s te versturen. In totaal had de man 1.172 chatgesprekken in zijn geschiedenis staan. Hij wordt voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

sdeferm

In 2014 kreeg de twintiger te maken met een relatiebreuk. Omdat de man dit niet kon verkroppen, zocht hij een uitlaatklep voor de haatgevoelens die hij voor zijn ex koesterde. Hij meldde zich onder verschillende fictieve namen aan op Facebook. Daar koos hij telkens extreem jonge meisjes uit, verzond een vriendschapsverzoeken en startte chatgesprekken.

Naaktfoto’s

“Hij begon met complimentjes te geven om zo een band op te kunnen bouwen met zijn slachtoffertjes”, zei de procureur. “Hij stuurde hen foto’s van zijn geslachtsdelen en vroeg de meisjes om ook naakt voor de lens te gaan.” Als ze dit niet deden, zou hij hen thuis opzoeken. Een van de meisjes stelde zich burgerlijke partij. Het amper 12-jarige kind krijgt een schadevergoeding van 3.500 euro. Haar vader krijgt 2.000 euro in eigen naam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer