Voor veranda's moet je werken met stabiele profielen, zoals staal, aluminium of hout. Doorgaans is pvc hiervoor niet geschikt.
Volledig scherm
Voor veranda's moet je werken met stabiele profielen, zoals staal, aluminium of hout. Doorgaans is pvc hiervoor niet geschikt. © Oben

De 6 grootste fouten bij het plaatsen van een veranda

LiviosEr zijn heel wat pijnpunten die je veranda kunnen kraken: te veel of te weinig lichtinval, condensatie op je ramen, een muffe geur, oververhitting in de zomer ... Stuk voor stuk zaken waarmee het al eens mis durft te lopen. Gelukkig kan je deze tegenvallers vermijden. Bouwsite Livios vertelt waar je op moet letten. 

8 reacties

  • Wim Dhondt

    4 jaar geleden
    Wij zijn super tevreden met onze veranda, vooral omdat we er zonnewering aan de buitenkant hebben laten op plaatsen welk automatisch kan dicht gaan. Een must zelfs met superisolerend en weerkaatsend glas. Tegenover airco is dit op lange termijn goedkoper en milieu vriendelijker.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Louis en Robbe hebben blijkbaar geen goede veranda gekocht. Je moet natuurlijk niet besparen als je een veranda wil, goede materialen zijn duur. Wij hebben veel plezier van onze veranda, en het isoleert zelfs onze woning nog extra, met andere woorden sinds onze veranda er staat zijn mijn verwarmingskosten lichtjes gedaald.
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Robbe en louis je heb misschien de verkeerde waranda gekozen of een met glas uit vorige eeuw. Wel mijn waranda staat zuid gericht en het is er in de winter en zomer goed vertoeven. De hele voorkant kan open en achteraan gaan ramen open dus een goede doorstroming van de lucht. Bij een hoge zon wordt het licht ook gebroken en heb je geen branderig gevoel als je onder of achter het glas staat. Wat je wel hebt bij thermopane van 1990.
  • Marcel Strobbe

    4 jaar geleden
    Al veel plezier gehad van mijn veranda vooral in de tussen seizoenen. Maar niet alle huizen zijn goed gericht en geschikt voor een veranda.
  • robbe vanhoutte

    4 jaar geleden
    Je bent NIETS met een veranda. Mensen romantiseren dat. Is altijd wat. Te warm (zomer/lente) Te koud (de rest) Te veel licht (niet aangenaam voor ogen) som ramen bedampt ,......Zet beter een aanbouw met op de juiste plaats degelijke ramen.