Direct naar artikelinhoud
Turnhout

Ontsnapte gevangene uit Turnhout opgepakt in Nederland

De gevangenis van Turnhout.Beeld BELGA

In Nijmegen, in het oosten van Nederland, is een 38-jarige man aangehouden die twee weken geleden uit de gevangenis van Turnhout was ontsnapt. Dat meldt de Nederlandse politie. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om Abderrahim Baghat, die samen met Oualid Sekkaki (26) nog op vrije voeten was.

en

Op basis van de door de Nederlandse politie vermelde leeftijd zou de vrijdagmiddag opgepakte man Abderrahim Baghat moeten zijn. Hij had zich verstopt op de vliering van een woning in Nijmegen. De Nederlandse politie was hem op het spoor gekomen op basis van informatie van de Belgische politie.

De Nederlander werd in België tot 4,5 jaar cel veroordeeld voor verschillende vermogensdelicten. Hij moet nog meer dan 4 jaar zitten, aldus de Nederlandse politie.

Oualid Sekkaki en Abderrahim Baghat ontsnapten op 19 december. Drie anderen profiteerden van de gelegenheid om eveneens de benen te nemen. Zij wilden vluchten met de trein, maar door de staking reden die niet. Drie van de gedetineerden werden diezelfde avond nog opgepakt.

Baghat en Sekkaki bleven voortvluchtig. De actieve speurtocht op het terrein rond de gevangenis werd kort daarna stopgezet en het duo stond ook internationaal geseind. Nu lijkt Baghat te zijn gevat in Nederland.