© BELGA

1.500 euro boete voor Charleroi wegens schelden naar scheidsrechter

Sporting Charleroi moet een boete van 1.500 euro betalen aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), omdat enkele Henegouwse fans in de thuismatch tegen Waasland-Beveren eind november “Referee enculé” hebben geroepen. Dat heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep vrijdag beslist.

rahe

Het Bondsparket vervolgde de Zebra’s, nadat supporters uit tribune 4 in de 23e minuut van het competitieduel tot driemaal toe “referee enculé” hadden geroepen richting scheidsrechter Frederik Geldhof. Bondsprocureur Chris Van Den Bossche verwees naar het nultolerantiebeleid en eiste 2.500 euro boete.

Namens Sporting Charleroi nam bestuurder Pierre-Yves Hendrickx het op voor het recht op meningsuiting van de supporters. Als professioneel scheidsrechter moet Geldhof tegen emotionele kritiek kunnen en de supporters moeten hun ongenoegen en frustratie kunnen uiten, klonk het. Aan een straf ontsnapten de Carolo’s evenwel niet. “Een scheidsrechter moet zijn job immers in alle rust en sereniteit kunnen uitvoeren”, verklaarde de Geschillencommissie Hoger Beroep de boete van 1.500 euro.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer