© rr

Natuurpunt: “Plastic netjes met voer zijn levensgevaarlijk voor vogels”

Natuurpunt gaat geen voedselbollen voor vogels meer verspreiden als die in een plastic netje zitten. De vereniging is op zoek naar alternatieven die het milieu minder belasten en het risico wegnemen dat een vogeltje verstrikt raakt in het net.

cn

“Plastic netjes met vogelvoer zijn belastend voor het milieu, en vogels kunnen erin verstrikt raken”, zegt Jos Ramaekers van Natuurpunt Limburg. “Daarom zijn we nu op zoek naar een alternatief. We hebben al exemplaren in jute gezien. Die zijn na enkele weken op de grond al afgebroken. Bij plastic exemplaren duurt dat jaren. Maar het nadeel van jute netjes is dat vogeltjes ook daar verstrikt in kunnen raken. We zijn er dus nog niet uit wat het gaat worden.”

Natuurpunt besliste trouwens ook om tijdens evenementen en activiteiten geen plastic borrelglaasjes of drinkbekers meer te gebruiken. Beide besluiten kwamen er op vraag van de Limburgse milieuactivist Toon Eerdekens. “Ik vind het heel mooi dat een organisatie als Natuurpunt inziet dat ook kleine dingen een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan het beschermen van de natuur”, zegt Eerdekens. “Maar ook de Bond Beter Leefmilieu en vogelorganisaties moeten het juiste voorbeeld geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER