Dit was Antwerpen in december 2019: Stokpaardrijden, explosieven en een boze fietser

Het jaar 2019 zat boordevol met nieuws uit de provincie Antwerpen. Bij elk nieuwtje probeerde de videoredactie van GVA passend beeld te vinden, zodat u het nieuws van ver ook van dichtbij kon volgen. Daarom selecteren wij voor u de opmerkelijkste beelden per maand uit het jaar 2019.

RD

Dovo aan het werk in Pelikaanstraat

Het lijken wel beelden van een maanwandeling. Ontmijningsdienst Dovo neutraliseerde een verdacht pakket dat in de Pelikaanstraat werd gevonden. Het bleek om een vals alarm te gaan.

Boze fietser wil niet wijken voor vrachtwagen

Een filmpje van een boze fietser uit Rijkevorsel werd massaal gedeeld op sociale media. De man op de beelden blokkeerde op Berkelaar in Merksplas de weg voor een tientonner, omdat die laatste volgens hem niet genoeg uitwijkt om hem te laten passeren. Van de originele beelden werden al heel wat remixen gemaakt.

Klopjacht op ontsnapte gevangenen

Vijf gedetineerden die in de gevangenis van Turnhout hun straf uitzitten, konden ontsnappen. Zonder geweld wisten ze over de vijf meter hoge muur te klimmen. De politie hield een grote klopjacht en kon in de loop van de avond drie mannen oppakken, dankzij een wandelaar die zijn hond uitliet. De criminelen hadden hem aangesproken met de vraag of Antwerpen of Eindhoven te voet bereikbaar was. De voortvluchtigen zijn Baghat Abderrahim en ook Oualid Sekkaki (26), de jongere broer van de Mechelse gangster Ashraf Sekkaki. De twee ontsnapten staan allebei nationaal geseind.

Vlaams kampioenschap stokpaardrijden

In de Nekkerhal in Mechelen heeft tweede kerstdag het eerste Vlaams kampioenschap stokpaardrijden plaatsgevonden. En nee, dat is geen grap. De discipline, die komt overgewaaid uit Scandinavië, heeft steeds meer beoefenaars. Opmerkelijk: de meeste stokpaardruiters rijden niet alleen op hun stokpaard, maar ook op een echt paard.

Schietpartij tegenover woning Bart De Wever

Op één dag hebben er drie schietincidenten plaatsgevonden in Antwerpen. Op de Herentalsebaan in Deurne, recht tegenover het huis van burgemeester Bart De Wever (N-VA), in de van Steenlandstraat en aan de Dascottelei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Jaaroverzicht 2019