Bij de laatste overval van de Bende van Nijvel vielen acht doden.
Volledig scherm
Bij de laatste overval van de Bende van Nijvel vielen acht doden. © Photo News

Spoor georganiseerde misdaad in dossier Bende van Nijvel opnieuw onderzocht

Onderzoeksrechter Martine Michel die belast is met het dossier naar de Bende van Nijvel, onderzoekt opnieuw het spoor van de georganiseerde misdaad. Dat schrijft Le Soir.

  1. HET DUEL. Vandendriessche (Vlaams Belang) en Tobback (Vooruit) clashen over migratie: “U en uw collega’s van extreemrechts schuiven last door”
    71

    HET DUEL. Vanden­dries­sche (Vlaams Belang) en Tobback (Vooruit) clashen over migratie: “U en uw collega’s van extreem­rechts schuiven last door”

    Op zondagmiddag gaan twee politieke toppers in debat in de studio van VTM NIEUWS. Vandaag zaten Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) en Bruno Tobback (Vooruit), beide lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen, samen aan tafel. Vooral toen het onderwerp migratie aan bod kwam, ging het er verhit aan toe tussen de twee politici. “Wat u en uw collega’s van extreemrechts doen, is de last doorschuiven naar andere landen en de mensen voorliegen”, zei Tobback, waarop Vandendriessche antwoordde dat de socialisten “de mensen in de steek hebben gelaten”.
  2. Twee dagen voor dodelijke aanslag op E42, kreeg Marian (38) riooldeksel op zijn vrachtwagen op exact dezelfde plek: “Ik ben in shock”
    PREMIUM
    26

    Twee dagen voor dodelijke aanslag op E42, kreeg Marian (38) riooldeks­el op zijn vrachtwa­gen op exact dezelfde plek: “Ik ben in shock”

    De overleden vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) was niet het eerste slachtoffer dat ‘s nachts getroffen werd door een loodzwaar riooldeksel op de E42. Enkele jongeren gooiden twee dagen voor de moord op Gheorghe al een deksel op de vrachtwagen van Marian (38). Hij overleefde de aanslag maar nét. “Ik ben getraumatiseerd. Een half uur voor Gheorghe stierf, zag ik die kerels opnieuw op de brug staan”, getuigt de man voor het eerst aan HLN.