© Tom Palmaers

Eigenaar achtergelaten Ferrari in Genk: “Dieven zijn zonder naft gevallen”

De eigenaar van de gestolen Ferrari die vrijdagnacht achtergelaten werd in Genk, is gekend. Het gaat om Wilfried Blocken (70), een gepensioneerd ondernemer uit Hasselt. Hij vermoedt dat de dieven zonder naft gevallen zijn. “Mijn vrouw zei nog dat ik moest gaan tanken, maar dat heb ik gelukkig niet gedaan.”

Thomas Jansen

LEES OOK: Voorbijgangers vinden gestolen Ferrari van Hasselaar op brug in Genk

Vrijdagnacht omstreeks drie uur kreeg de politie Carma een oproep dat er een dure Ferrari 348 ts op de brug van de Henry Fordlaan stond, met de lichten nog aan en de ramen open. Aan de hand van de nummerplaat kon de politie de eigenaar contacteren. Dat blijkt Wilfried Blocken te zijn, een gepensioneerd ondernemer die in Zuidzicht in Hasselt woont.

“Ik ben momenteel op vakantie in Tenerife”, zegt Blocken, die nog diezelfde nacht door de politie gecontacteerd werd. “Ja, dan schrik je wel even. Tot negen uur ’s ochtends is er over en weer gebeld. De Ferrari stond in de ondergrondse garage van Zuidzicht, aan de Hasseltse kanaalkom. Alleen bewoners kunnen daarbinnen, maar na het binnenrijden blijft die automatische poort nog een minuutje open. De dieven kunnen dus gemakkelijk met iemand mee binnen geglipt zijn. Daarna hebben ze mijn persoonlijke garagebox en de auto opengebroken, vermoedelijk met een koevoet. Hoe ze met de wagen konden vertrekken, weet ik niet.”

15 kilometer

Feit is dat ze er niet ver mee geraakt zijn. Op de brug van de Henry Fordlaan, amper 15 kilometer verderop, lieten de dieven de wagen dus al achter. “Ik vermoed dat ze zonder naft gevallen zijn”, zegt Blocken, terwijl hij een lach niet kan onderdrukken. “De laatste keer dat ik met de wagen gereden heb, was van Hasselt naar Leopoldsburg en terug. Het lampje van de brandstofmeter brandde toen al. Mijn vrouw zei toen nog dat ik moest gaan tanken, maar dat heb ik niet gedaan. Gelukkig maar.”

Een geluk bij een ongeluk voor de ondernemer op rust, want zo’n Ferrari 348 ts is veel geld waard. “Ik ben de eerste eigenaar en ik heb hem 27 jaar geleden gekocht. Ondertussen staat er amper 20.000 kilometer op de teller. Die wagen komt met andere woorden amper buiten. Hij is in perfecte staat. Als ik hem vandaag op internet gooi, betalen ze daar vlot 80.000 tot 100.000 euro voor.”

Blocken verblijft nog samen met zijn echtgenote tot en met maandag in Tenerife. “We hebben er door die diefstal wel aan gedacht om vroeger terug te keren. Maar uiteindelijk kunnen we toch niets doen. De politie heeft me verzekerd dat de wagen veilig bij een takeldienst staat. Daar zullen we hem maandag gaan ophalen.”