Archiefbeeld. Theo Francken (N-VA)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Theo Francken (N-VA) © BELGA

Theo Francken: “Franstaligen zeggen dat ze van België houden, maar ze spreken de taal van de meerderheid niet”

Vlaams politicus Theo Francken (N-VA) bekritiseert in een interview met de Waalse krant La Dernière Heure het Franstalige onderwijs in ons land: “Nederlands is niet meer opgenomen in het curriculum van de meeste Waalse scholen. Dat is een grote fout.” 

362 reacties

  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Gelukkig dat anderen wel de moeite doen om de werkelijke cijfers in verband met de staatsschuld op te zoeken. Cijfers uit de inmiddels verrimpelde duimen zuigen laten we aan N(V)-Blabla meelopertjes over. Zet bij eentje een 'n' achter zijn voornaam en zie, er verschijnt een synoniem voor 'liegen'. De schuld steken we altijd op anderen. Zelfs als ze niet in de regering zitten.
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Terwijl op plaatsen een groot stuk continent in brand staat, terwijl op plaatsen water en modderstromen veel verwoesten gaan en blijven de Belgische politiekers elkaar de duivel aandoen en dit voor de provincie België.
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    460 miljard schuld daar zijn de socialisten de grote verantwoordelijke voor Ronny Ooijen blablabla .Hopelijk verkiezingen dan is het volledig gedaan met de trado partijen.Ronny 6.5 miljard gaat gij de rest die er meer in de zuiderse put verdwijnt bijleggen.Geen enkele politieker durft zeggen hoeveel miljarden er jaarlijks in de Waalse put verdwijnen.De trado partijen weten goed genoeg moest het aan de kiezers hun oren komen dat ze dan beloond worden en onder de kiesdrempel zullen zakken.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    vanaeken jokke, ga gerust een praten met die, naar eigen zeggen goeie vriend van Bart De Wever genaamd Puigdemont. Die frauderende Frans sprekende Catalaan die veel liever in Wallonië verblijft zal al uw vragen beantwoorden met 'Je ne te comprends pas'. Raar dat u als rasechte socialist zo reageert. Als ik er een ben, dan u ook.
  • Andté Herbots

    4 jaar geleden
    Nu Ben Weyts minister van onderwijs is kan hij perfect het Frans vervangen door het Engels als tweede taal die overal gesproken en verstaan wordt.Zelfs in wallonie is dit de 2de taal.