© Landesfeuerwehrverband Südtirol

Zes doden en elf gewonden nadat chauffeur inrijdt op groep Duitse toeristen in Zuid-Tirol

In Noord-Italië zijn zaterdagavond zes mensen om het leven gekomen toen een auto inreed op een groep Duitse skitoeristen. De chauffeur van de wagen was volgens Italiaanse media “erg dronken”.

jvh

Het ongeval vond zaterdagavond omstreeks 1 uur plaats in Luttach, in Zuid-Tirol. Een groep Duitse jongeren, allen 20 of 21 jaar oud, stond na een avond op restaurant naast een reisbus toen ze door een Audi TT werden gegrepen. Zes mensen stierven ter plaatse. Elf mensen raakten gewond, waarvan drie ernstig. Eén vrouw zou met een helikopter zijn overgevlogen naar een ziekenhuis in het Oostenrijkse Innsbruck.

De autobestuurder, een 28-jarige Italiaan uit het nabijgelegen Kiens, overleefde het ongeval. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa was de man dronken. De politie onderzoekt hoe het ongeluk is gebeurd. De straat in kwestie staat bekend als een plaats waar vaak veel te snel wordt gereden.

Een politiewoordvoerder heeft bevestigd dat alle slachtoffers uit Duitsland kwamen. De slachtoffers moeten wel nog formeel worden geïdentificeerd, het is nog niet duidelijk waar ze exact vandaan kwamen. Volgens de politie kende niet iedereen in de groep elkaar, en hadden niet alle slachtoffers identiteitsdocumenten bij zich.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER