© Facebook Coely

Coely (26) openhartig over depressie: “Ik zat diep, ik wilde zelfs het daglicht niet meer zien”

De Antwerpse hiphopartiest Coely heeft jarenlang gekampt met een depressie. Dat vertelt ze in een Facebookpost. “Ik had nachtmerries en mijn lichaam was helemaal verkrampt door de pijn die in me zat”, klinkt het.

JaTi

De Antwerpse rapster, die vandaag (zondag) 26 jaar is geworden, schrijft in een uitgebreide post dat ze heeft zitten nadenken over alles wat gebeurd is in het afgelopen decennium. “Ik heb dieper dan diep gezeten. Ik heb mezelf op een bepaald moment zo verwaarloosd dat ik depressief raakte. Het was zelfs zo erg dat ik het daglicht niet meer wilde zien”, zegt Coely. “Ik had nachtmerries, mijn lichaam was helemaal verkrampt door de pijn die in me zat. Ik verloor mijn geloof en zelfs bijna mijn mama, ik moest een tijdlang de moeder van mijn broers zijn. Ik zette de hele tijd een vrolijk gezicht op, maar wist totaal niet hoe ik mezelf op de eerste plaats moest zetten.”

Coely heeft naar eigen zeggen heel veel gehad aan de mensen rond haar, waardoor ze nooit alleen was, en die haar bleven zeggen dat ze het aankon, dat ze erover moest praten, dat ze misschien hulp moest zoeken.

Dankzij de liefde van haar familie, haar vrienden en haar team, vond ze weer de kracht en kwam ze erbovenop. “Als zij er niet waren geweest, dan zou ik niet de persoon zijn die ik nu ben. Ik prijs mezelf gelukkig, want niet iedereen heeft zo’n mensen in zijn of haar omgeving.”

In 2019 nam ze meer tijd voor zichzelf en “dat voelt goed”. Ze kocht een huis, trouwde met haar vriend Ben en is nu ook bezig met de opnames voor een nieuwe plaat. Coely viert vandaag (zondag) ook haar verjaardag, ze werd 26.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER