Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin en Primoz Roglic rijden samen de Tour.
Volledig scherm
Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin en Primoz Roglic rijden samen de Tour. © Photo News

Jumbo-Visma wil triumviraat voor de Tour doen werken met veel gesprekken en gezamenlijke programma’s

WielrennenPrimoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. Jumbo-Visma trekt dit jaar op volle oorlogssterkte naar de Tour. Verstandige keuze? “Vraag in juli maar of het gelukt is!”

  1. “Waarom wordt Van Aert jaar na jaar gekraakt in zijn voorjaarstijd? Hoeveel kan een mens hebben?”
    PREMIUM
    66

    “Waarom wordt Van Aert jaar na jaar gekraakt in zijn voorjaars­tijd? Hoeveel kan een mens hebben?”

    Een zware val in de afdaling richting Kanarieberg in Dwars door Vlaanderen trok een streep door de Ronde- en Roubaix-ambities van Wout van Aert, die intussen succesvol geopereerd is. Niet voor het eerst moet de Kempenaar passen voor zijn droomklassiekers. Michel Wuyts leeft mee met Van Aert en ergert zich intussen aan de sensatiezucht van organisatoren. “Dat het eruit moet, die onaanvaardbare passages en afdalingen, dringt onvoldoende door. Vijf valpartijen per koers zijn een schandalig hoog gemiddelde.” En daarvoor kijkt hij ook richting wielerbonden.
  2. PORTRET. Na de crash belandde Wout Van Aert op hun operatietafel: dit is het chirurgengeslacht Claes in het AZ Herentals
    PREMIUM

    PORTRET. Na de crash belandde Wout Van Aert op hun operatieta­fel: dit is het chirurgen­ge­slacht Claes in het AZ Herentals

    Vannacht al Jasper Stuyven, vandaag volgde Wout Van Aert: de twee wielrenners die gisteren zwaar ten val kwamen in Dwars Door Vlaanderen werden geopereerd in het AZ Herentals. Dat is geen toeval want die kliniek is al jaren hét toevluchtsoord voor renners en motorcrossers met gebroken botten. Ze worden er onder handen genomen door het chirurgengeslacht Claes: Toon (68) ging eind vorig jaar met pensioen, zonen Steven (42) en Tom (40) zijn er wel nog aan de slag. Een portret.