Dieter Bacquaert
Volledig scherm
© Dieter Bacquaert

Joyce De Troch giet nog wat olie op het vuur na ‘blackface’-foto

ShowbizzEen foto posten waarop je als blanke vrouw je gezicht helemaal zwart maakt, dat is in deze tijden not done. Toch deed Joyce De Troch dat vorige maand, met veel kritiek tot gevolg. En daar trekt ze zich duidelijk nog steeds geen sikkepit van aan.

53 reacties

  • Filip Traen

    4 jaar geleden
    Heerlijk toch, een BV die denkt zoals het grootste deel van de bevolking. Proficiat Joyce dat jij niet zoals vele andere collegae niet wereldvreemd bent. Tegelijk stel ik me wel de vraag of die al die "politiek correcte" BV's wel echt zo zijn zoals ze zich voordoen en of het niet gewoon is uit angst gezichtsverlies te lijden. Indien het wél zo is, beste BV's, vrees ik dat jullie bij een hele grote groep een tegengesteld resultaat bereiken, dwz. jullie geloofwaardigheid lijdt eronder.
  • Patrick Van Assche

    4 jaar geleden
    Blijkt dat ze hier -in tegenstelling tot de voorbeelden die in het artikel aangehaald worden- wél veel steun krijgt. Misschien kan het artikel in die zin bijgewerkt worden ? Kwestie van enige objectiviteit te behouden ? Of verzet politieke correctheid zich tegen objectiviteit wanneer die niet in haar kraam past ?
  • Pascha Van Rossem

    4 jaar geleden
    ‘blackface’ ... heeft men nu er al een woordje voor bedacht :-) Ik ben het 100% eens met de uitspraak "Ik kom op voor onze waarden en normen” ... De "politiek correcten" onder ons die nu 'plots' een afkeer krijgen van zwarte piet kan ik dan ook niet begrijpen. Heeft zwarte piet hen vroeger zodanig in de steek gelaten dat ze er een trauma hebben aan overgehouden? Of hebben ze nooit zelf die warmte mogen beleven en willen ze het daarom onze kinderen ook ontzeggen uit egoisme ?
  • marc verhaert

    4 jaar geleden
    Ik begin meer en meer respect te krijgen voor Joyce !
  • Germain De Block

    4 jaar geleden
    Ben geen fan van bv maar in deze groot gelijk.geef ons dan maar vorige eeuw terug waar men normaal nieuwjaar en sinterklaas kon vieren zonder de uitspattingen van vreemde bende jongeren.