© VRT - deMensen

VRT zet Vlaming aan het sporten met ‘Start to Kamp Waes’

Elk jaar staat het hoog bovenaan het lijstje met goede voornemens van heel wat Vlamingen: meer sporten. Maar vaak blijft het bij die voornemens. Daar wilt Tom Waes (51) verandering in brengen. Samen met de VRT lanceert hij Start to Kamp Waes, een trainingsschema gebaseerd op de proeven van het leger.

dvg

Geen lachertje, die loodzware proeven van de Special Forces in Kamp Waes. Zelfs doorwinterde marathonlopers hebben in het Eén-programma alle moeite om de elitesoldaten bij te benen. Haalbaarder zijn de fysieke testen van de gewone grondtroepen. En dat gaf Tom Waes een idee. Naar het voorbeeld van Evy Gruyaert en Start to run pakt hij uit met zijn eigen trainingsprogramma: Start to Kamp Waes. Samen met de openbare omroep wilt Waes de conditie van de gemiddelde Vlaming opkrikken. Het doel? In acht weken fit genoeg worden om te kunnen slagen voor de standaardtesten van het Belgische leger.

“We merken bij onze kijkers veel enthousiasme rond Kamp Waes”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. “Dat gevoel willen we nu omzetten naar actie. Zo helpen we meteen heel wat mensen hun voornemens waarmaken. Wie zich inschrijft, krijgt gedurende twee maanden oefenschema’s per mail. Volg je die goed op, dan zou je inderdaad bijna moeiteloos moeten slagen op de legertesten. Start to Kamp Waes is bovendien gratis, en je kan het zowel in de gym als thuis opvolgen.”

Hoofddoel: blijven sporten

Het initiatief van Tom Waes en co. wordt duidelijk goed onthaald: nog voor de eerste e-mail met instructies de deur uit is, schreven 35.000 Vlamingen zich al in. “Het hoofddoel is natuurlijk dat de mensen na afloop blijven sporten”, zegt Van Thienen. “Op het einde van de rit geven we tips over hoe je zelf in beweging kan blijven, thuis of bij een sportclub.”

Start to Kamp Waes gaat volgende week maandag, 13 januari, van start. Inschrijven voor de mailinglijst kan via www.een.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER