Tienduizenden Iraniërs wonen de begrafenisceremonie vandaag bij.
Volledig scherm
Tienduizenden Iraniërs wonen de begrafenisceremonie vandaag bij. © VIA REUTERS

Duizenden mensen herdenken Soleimani in Teheran, dochter waarschuwt VS voor “donkere dag”

Het centrum van Teheran ziet vanochtend zwart van het volk voor de herdenkingsceremonie voor de gedode generaal Qassem Soleimani. Die kwam vrijdag in de Iraakse hoofdstad Bagdad om door een Amerikaanse raket. Volgens staatsmedia zijn miljoenen mensen op straat gekomen. Zijn dochter zei tijdens de ceremonie dat de Verenigde Staten en hun bondgenoot Israël een “donkere dag” tegemoet gaan. 

164 reacties

  • Gilles Standaert

    4 jaar geleden
    Moeten we schrik hebben van een volk dat zichzelf letterlijk vertrappeld? Dat is de realiteit. Ik voorspel een burgeroorlog in Iran & Irak ipv een wereldoorlog, En wat gaat het dan weer zijn? Juist diezelfde landen die ze zo hard haten gaan ze dan weeral smeken om ze te komen helpen, omdat ze het nog altijd niet begrepen hebben. Ongeacht de miljarden die daar reeds ingepompt zijn geweest, niet gestolen, ja wel gestolen van de EU en USA belastingbetaler, om een paar sjeiks vet te mesten.
  • phil smedts

    4 jaar geleden
    De grootste terroristen zitten in het witte huis in Amerika. Het gebeurt haast nooit dat de VS niet in een oorlog verwikkeld is of overal zit te stoken. De VS is gewoon het grootste gevaar voor de wereldvrede. Ze verbieden aan Europa tegenwoordig ook al om gas te kopen waar democratische parlementen beslist hebben om het te kopen, om het zelf een stuk duurder te kunnen verkopen. Onze Auto en vliegtuig industrie bedreigen ze ook al.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    "Vrouwen mogen niets in Iran", lees ik her en der. Waarom is de grote baas van de nationale luchtvaartmaatschappij dan een vrouw? Waarom is het percentage hoogopgeleide vrouwen zo hoog in Iran? Een heel verschil met Saoedi-Arabië!
  • Guido Swerts

    4 jaar geleden
    Amerika is beste maatjes met terroristenstaat nummer één,Saoedi-Arabie.Is allemaal gebeurd tengunste van hen,ook de Golfoorlog was tengunste van de onmetelijk rijke Arabieren.
  • hendrik vandaele

    4 jaar geleden
    Massale opkomst georchestreerd door het regime, voor de rest moet de bevolking daar mooi in het gareel lopen.