Het parlementsgebouw in Canberra is gehuld in oranje smog.
Volledig scherm
Het parlementsgebouw in Canberra is gehuld in oranje smog. © REUTERS

Luchtkwaliteit nergens ter wereld slechter dan in Australische hoofdstad door bosbranden

De vreselijke bosbranden blijven Australië plagen. De lucht in de hoofdstad Canberra was vandaag op een bepaald moment dubbel zo vervuild als in Peking. De schadelijke rook was er zo erg dat het federale departement voor noodtoestanden werd gesloten. Enig pluspuntje: het was wat koeler en er viel zelfs hier en daar regen na een “verschrikkelijke dag”.

3 reacties

  • Jos Dupont

    4 jaar geleden
    En wanneer springen al de andere landen bij om te helpen ?? De groene Wereld roepers !! en van Europa ?? Het blijft daar wel heel stil . Conclusie niemand trekt ze zich hier iets van aan want er is geen tax of geld aan te verdienen !
  • Roger Geens

    4 jaar geleden
    In China is het toch ook niet fantastisch ,in een bepaalde streek -ik dacht Wusan- is er een golf van Pneumonia ( longontsteking ) ontstaan waardoor mensen met maskers lopen en bepaalde bezoeken niet kunnen plaatsvinden .
  • Marianne Van den Lemmer

    4 jaar geleden
    Al tientallen jaren weigert de Australische regering inspanningen te doen om branden te vermijden (brandgangen maken enz). Er zijn ook al tientallen mensen aangehouden die branden hebben aangestoken. Iemand verdient veel geld als er grond 'vrijkomt'. Allemaal punten die de Australische regering moet aanpakken! Maar de eerste minister gaat liever op vakantie?