Een koala zocht beschutting bij truckchauffeur Damian Campbell-Davys.
Volledig scherm
Een koala zocht beschutting bij truckchauffeur Damian Campbell-Davys. © Facebook/Damian Campbell-davys

Van miljardair die miljoenen stort tot trucker die koala redt: iedereen doet wat ie kan in Australië om te helpen

Terwijl de bosbranden verder razen en ontzettend veel leed veroorzaken, blijven Australiërs en mensen elders in de wereld niet bij de pakken zitten. Het is hartverwarmend om te zien hoe ieder op zijn of haar manier probeert om een positieve bijdrage te leveren. Zowel mens als dier krijgen een hart onder de riem gestoken van personen die alles doen wat in hun macht ligt om te helpen. Zo wist een truckchauffeur een koala te redden, stortte een miljardair miljoenen, kookten vrijwilligers van de moslimgemeenschap heerlijke maaltijden voor de uitgeputte brandweerlieden en hebben creatieve vrijwilligers van overal ter wereld hun breinaalden opgepakt om buideltjes en dekentjes te maken voor jonge koala’s en kangoeroes die hun moeder zijn kwijtgeraakt. Ook dat is Australië. Ook zo mooi kan de mensheid zijn.

22 reacties

  • Shanice Soares Borgs

    4 jaar geleden
    Vindt het triestig bij die kerkbrandt toen hadden ze in nog geen 24u il weet niet hoeveel in gezameld en nu waar blijven die mensen met een hart
  • hugo de moor

    4 jaar geleden
    Die miljardair heeft een nobele taak op.zich genomen, maar zou beter materiaal sponsoren om met bulldozers en gronwerkranen brandgangen te trekken, weilanden, die dreigen te branden verder te zetten, met tractoren om te ploegen enz. Ik zag die video met die Verbrande schapen. Had de weides omgelegd geweest kon het vuur niet verder, en gingen die schapen misschien nog leven.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat de rest van de wereld wakker komen om daar te helpen of zit er geen olie? En toch zie je dat niet alle mensen monsters zijn gelukkig maar.
  • Johan Van Biesen

    4 jaar geleden
    Peeters Jos, u bent hier de énige die weet waarom deze bosbranden zo hevig zijn, het is inderdaad de fout van de regering die de Aboriginals verbieden om te doen wat ze al honderden jaren doen, juist om dit soort zaken te vermijden, maar geen enkel journaal of nieuwsblad die dit aankaart, intriest hoe ze ons constant bedotten.
  • Sidney Van den Abeele

    4 jaar geleden
    @fred debroek. De RFS werkt met vrijwilligers aangezien ze in de kleine dorpen geen voltijds betaalde brandweer nodig hebben zoals in de steden. Ze zijn allemaal al 5 maand bij stop zonder loon die branden aan het proberen blussen. Voor je ze over een kam scheert, eerst even checken wat je schrijft. De regering ScoMo gelooft niet in climate change en heeft de middelen voor NP en fire services de laatste jaren al serieus ingeperkt en dat heeft dit tof gevolg. Die giften zijn dus meer dan welkom.