AP
Volledig scherm
© AP

Bijna helft nieuwe auto’s in Noorwegen is elektrisch

In ons land bleef de verkoop van elektrische auto’s vorig jaar steken op een schamele 8.837 eenheden (op een totaal van 550.000 stuks), maar in Noorwegen lijkt niets of niemand de doorbraak van EV’s nog te kunnen stoppen. Vorig jaar ging de verkoop er alweer met 11 procent op vooruit, waardoor intussen bijna 1 op 2 nieuw verkochte wagens volledig elektrisch rijdt.

22 reacties

  • freddy tormans

    4 jaar geleden
    even eerlijk zijn hé mensen,hoe groot is Noorwegen, en hoe groot is de bevolking ,tgo Belgie
  • paul verspeelt

    4 jaar geleden
    €46.000 voor een occasie met 125.000Km? Goe zot ! Al eens gekeken , wat je voor dat bedrag aan spiksplinternieuwe échte auto's kan kopen?
  • Vandaele jiji

    4 jaar geleden
    @Van Kerpel Francois; even gekeken, goedkoopste Tesla S van 2015 op 2de hands is 46000€ heeft wel al 125000km duurste is 66750€ ... Bereik is 10% minder dan bij aankoop... Graag gedaan.
  • Maxime De Witte

    4 jaar geleden
    @Van Kerpel Francois Die auto's dienen niet om rondt de kerk te rijden. Je kan er zelf mee op het circuit mee rijden en je zal dan zelf één van de snelste zijn. Bovendien ben ik het ook niet eens dat de batterijen over 5 jaar nog wat waard zullen zijn. Tesla's bestaan al ongeveer 10 jaar en de batterijen zijn slechts enkele procenten afgenomen.
  • Stephan Priem

    4 jaar geleden
    Allemaal mooi maar de keerzijde is dat de Noren 4x meer vliegen dan de gemiddelde Belg.