Directeur Brico hekelt actie Greenpeace: “Geen enkele reden om verkoop onkruidverdelger te stoppen”

© idh

“Ik betreur de manier waarop Greenpeace actievoert, ook de manier waarop ik nu persoonlijk word geviseerd”, zegt Dieter Struye, directeur van de doe-het-zelfketen Brico. De milieu-organisatie Greenpeace voert al sinds begin december campagne tegen Brico, omdat daar de volgens Greenpeace “kankerverwekkende” onkruidverdelger glyfosfaat te koop wordt aangeboden. “Het zal onze verkoopspolitiek niet beïnvloeden. We houden ons aan wat de overheid daarover beslist”, zegt Struye in een reactie.

De landelijke dorpskom van het Vlaams-Brabantse Herfelingen bleek dinsdag volgens editie Pajottenland van Het Nieuwsblad bezaaid met affiches van Greenpeace tegen warenhuis Brico en de verkoop van producten met glyfosfaat. In een straal van amper driehonderd meter werden zo’n zestig affiches gehangen met een boodschap, gericht aan Dieter Struye, een van de directeurs van warenhuis Brico, die in Herfelingen bij Herne woont.

“Ik betreur het dat Greenpeace zijn toevlucht denkt te moeten nemen tot dit soort actie”, zegt Struye woensdagnamiddag. Een klacht indienen zal de Brico-baas nochtans niet doen. “Ik denk niet dat het aan mij is om dat te doen. Ik heb begrepen dat de burgemeester een factuur zal sturen naar Greenpeace voor het besmeuren van gemeentemeubilair, maar dat is een zaak voor de gemeente.”

Struye is anderzijds ook niet van plan om het omstreden product uit het assortiment van de winkelketen te halen. “Wij volgen altijd scrupuleus de richtlijnen van de overheid. Experts moeten uitmaken wat kan en niet kan verkocht worden, maar zolang er geen verbod is op de verkoop van het product en zolang er een vraag is van de consument naar het product, zie ik geen reden om te stoppen met de verkoop ervan”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen