Geen tekenen van geweld op lichaam Frederik Vanclooster, zo blijkt uit autopsie

© Jan Van der Perre

Uit de eerste resultaten van de autopsie op het lichaam van Fredrik Vanclooster (21) uit Vilvoorde blijkt dat hij door verdrinking om het leven is gekomen. Dat zegt het parket Halle-Vilvoorde. Er zijn ook geen tekenen van geweld gevonden.

jvt

‘Verder microscopisch en toxicologisch onderzoek wordt nog uitgevoerd’, zegt Gilles Bondeau van het parket.

Frederik Vanclooster was verdwenen na een nieuwjaarsfeest in de Kruitfabriek, aan de Steenkaai in Vilvoorde. Vrienden hadden hem daar voor het laatst gezien rond 3 uur maar de jongeman was nooit thuisgekomen.

Duikers vonden zondag zijn lichaam in het kanaal Brussel-Willebroek in Vilvoorde.

Een eerste lijkschouwing had zondag al aangetoond dat er geen sporen van geweld konden aangetroffen worden op het lichaam van de jongeman en dat hij nog in het bezit was van al zijn bezittingen.

Volgens het parket waren er dan ook geen redenen om kwaad opzet te vermoeden. Wellicht heeft hij een ongelukkig val gemaakt. De kans is groot dat Vanclooster stierf aan een thermische shock.

Vanclooster is de zoon van de VRT-journalisten Lucas Vanclooster en Kristien Bonneure. Hij studeerde computerwetenschappen aan de VUB en was scoutsleider van de akabe-tak, voor jongeren met een beperking.