De skiër raasde aan een rotvaart een blauwe piste af.
Volledig scherm
De skiër raasde aan een rotvaart een blauwe piste af. © Shutterstock

Roekeloze skiër veroordeeld na dood 4-jarig meisje

BuitenlandEen 21-jarige skiër is volgens de rechter verantwoordelijk voor de dood van een meisje (4) waar hij met volle vaart tegenaan knalde op een skipiste in Zwitserland. Een dag na het ongeval stierf de kleuter in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

5 reacties

  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Het is net als in het verkeer de cowboys en lefgooser moeten bij hoogdringendheid uit alle verkeer gehaald worden. Met een boete van 2500 euro voor een halve moordpartij zal je niet veel gaan uithalen. Dat is binnen de week vergeten. En in zwitserland ook al voorwaardelijke straffen. Dat zijn straffen alsof. Vraag 100 skieers wat de regels zouden kunnen zijn, dan haal je geen 2% die er iets van weten.
  • Nicolle van den Heiligenberg

    4 jaar geleden
    10 jaar geleden een 17 jarige skiër een zijkant van piste als schans gebruikt en bovenop mijn dochtertje van 4 terecht gekomen. Gelukkig geen zwaar letsel, al was de klap hard. In tegenstelling tot Canada waar je veel skipatrols op piste vindt, heb ik dit in Oostenrijk nog nooit gezien. Ieder jaar weer genoeg kamikazen die als gekken die pistes af denderen om x aantal km/u te kunnen halen op de app .
  • ronald DE WINTER

    4 jaar geleden
    Ik heb de indruk dat het in Italië er iets gemoedelijker op de piste aan toe gaat omdat er meer politie(carabinieri)aanwezig die de cowboys onder handen nemen.
  • Fanny Jones

    4 jaar geleden
    de meeste weten zelfs niet dat er regels bestaan net zoals in het verkeer!!
  • Jacques Hillaert

    4 jaar geleden
    Goed , moet meer gebeuren, een piste is als een baan voor auto's maar dan ook veel gevaarlijker, zeker met zulke klojo's erbij