© BELGA

Vluchtende inbrekers ingerekend na klopjacht

Twee verdachten van een inbraak zijn maandagavond opgepakt na een klopjacht in Brecht. Omdat een van hen op de treinsporen vluchtte, moest het treinverkeer even stilgelegd worden.

sare

De politiezone Voorkempen (Brecht, Malle, Zoersel, Schilde) kreeg maandagnamiddag rond half vijf een oproep uit het centrum van Brecht. Twee mensen waren daar op heterdaad betrapt tijdens een inbraak maar konden ontkomen. “De twee verdachten vluchtten weg in een auto met Franse nummerplaten, ze reden in de richting van Schoten”, bevestigt Evelyn Tiebos, woordvoerster van de politiezone Voorkempen. De lokale politie kreeg in de jacht op de inbrekers steun van verschillende omliggende zones, ook de helikopter van de federale politie werd ingezet.

De opgetrommelde politieploegen zagen hoe een van de twee verdachten zijn vlucht probeerde verder te zetten over de treinsporen. “Daarom is het treinverkeer (tussen stations Antwerpen-Luchtbal en Noorderkempen, red.) een tiental minuten stilgelegd”, legt Tiebos uit. Uiteindelijk konden de twee verdachten, een man en een vrouw, opgepakt worden. Hun auto wordt getakeld met het oog op een sporenonderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER