Ludo Van Campenhout stopt onmiddellijk als schepen van Antwerpen

Antwerps schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) is hervallen in zijn alcoholverslaving en stopt onmiddellijk als schepen. Dat laat Antwerps N-VA-voorzitter Fons Duchateau aan de Gazet van Antwerpen weten. Het oorspronkelijke plan was dat hij nog tot oktober kon aanblijven als schepen.

Sacha Van Wiele

Ludo Van Campenhout (52) is opnieuw in behandeling voor zijn alcoholverslaving, nadat hij een maand geleden zijn functie als schepen weer had opgenomen. ‘Ludo heeft zijn ziekte niet onder controle’, zegt Duchateau. ‘Het is ook duidelijk dat het moeilijk voor hem is om daaraan te werken als hij in de politiek actief is. Daarom is de enige andere optie dat hij stopt als schepen. Wachten tot oktober is niet mogelijk. Op korte termijn stellen we een opvolger aan voor het schepenambt.’

N-VA moest in november vorig jaar al ingrijpen. Het was duidelijk dat Van Campenhout weer slachtoffer was geworden van zijn alcoholverslaving. Hij moest tijdelijk worden opgenomen voor behandeling. Van Campenhout werd eerder, in 2012 en 2017, ook al opgenomen voor zijn verslaving. In december vorig jaar ging hij weer aan het werk. Het was toen al duidelijk dat het een tijdelijke terugkeer was.