AFP
Volledig scherm
© AFP

Brief Amerikaans leger over terugtrekking Irak “per ongeluk” verstuurd

Het Amerikaanse leger heeft vanavond in een brief aan het Iraakse leger aangekondigd de nodige stappen te ondernemen voor een terugtrekking uit Irak. Per ongeluk, zo blijkt. Het betrof een kladversie die per ongeluk werd verstuurd.

  1. Omgekomen medewerker van Belgisch agentschap en 7-jarig zoontje verbleven in huis Hamas-militant, zegt Israëlische ambassadeur
    34

    Omgekomen medewerker van Belgisch agentschap en 7-jarig zoontje verbleven in huis Ha­mas-militant, zegt Israëli­sche ambassa­deur

    De medewerker van het Belgische agentschap Enabel en zijn 7-jarig zoontje die omkwamen bij een Israëlisch bombardement op Rafah in het zuiden van de Gazastrook, verbleven in het huis van een Hamas-militant. Dat zegt Idit Rosenzweig-Abu, de Israëlische ambassadeur in België. Volgens haar was de militant het doelwit van de luchtaanval. Bij de aanval kwamen in totaal vijf mensen om het leven, onder wie twee kinderen. Twee andere kinderen raakten gewond.
  2. Parlement Irak stemt in met resolutie over uitzetten buitenlandse troepen: “Het is tijd dat de Amerikanen vertrekken”
    UPDATE

    Parlement Irak stemt in met resolutie over uitzetten buitenland­se troepen: “Het is tijd dat de Amerikanen vertrekken”

    Het Iraakse parlement heeft vandaag tijdens een buitengewone zitting ingestemd met een resolutie die vraagt om alle buitenlandse troepen uit Irak te verwijderen. In de tekst wordt ook gesteld dat de Iraakse regering haar vraag om hulp aan de door de VS geleide internationale coalitie tegen de jihadistische terreurgroep IS weer moet intrekken. De Amerikanen reageren ontgoocheld. Daarnaast wil het parlement in Bagdad dat er voor buitenlandse troepen een verbod komt op het gebruik van de Iraakse wateren en van het luchtruim van het land.