dinsdag 7 januari 2020 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Mustafa Yildiz is met Turkse Rangers nu al achttien wedstrijden op rij ongeslagen: “We hebben geen geheim.”  JEFFREY GAENS

turkse rangers

Turkse Rangers is langst ongeslagen van het hele land

vierde provinciale b

Turkse Rangers (4B) boekte zondag tegen Dilsen-Stokkem B zijn achtste zege op rij (3-1). De ploeg van speler-trainer Yildiz bleef zo al achttien wedstrijden op rij zonder nederlaag, geen enkele club in België doet momenteel beter.

De Genkenaars begonnen het seizoen nochtans met twee nederlagen op rij, maar na die nul op zes denderde de ploeg als een stoomtrein door vierde provinciale B. Enkel Waterloos (vijf punten achterstand) en Winterslag (op zeven punten) kunnen hun wagonnetje nog enigszins aanpikken. Maar met een achttiende ongeslagen wedstrijd op rij zette Turkse Rangers vorig weekend alvast de langste reeks van het land neer.

“Dat is mooi natuurlijk”, glundert speler-trainer Mustafa Yildiz. “Het bewijst vooral dat we als club goed bezig zijn. Het nieuwe bestuur heeft de club half juni overgenomen en toen zijn we nog op zoek moeten gaan naar spelers. Zo was onze ploeg nog lang niet compleet bij de start van de voorbereiding. We hebben toen wel goed kunnen trainen, maar nooit met onze typeploeg kunnen spelen. Bij de start van de competitie waren we eigenlijk nog niet klaar, met twee nederlagen tot gevolg. We speelden wel goed voetbal, maar Kolonie en Wijshagen hebben ons toen op karakter geklopt. Daarna zijn we wedstrijden beginnen te winnen en is het vertrouwen gegroeid”, blikt de gewezen speler van Termien terug.

“We hebben geen geheim. We praten gewoon heel veel met elkaar. Voetbal is een ploegsport en als iedereen zijn taken uitvoert, dan kan je veel bereiken. Sommige spelers willen soms te veel doen en dat is niet nodig. Aan het begin van het seizoen was onze ploeg los zand en nu staat er een stevig geheel”, vervolgt de coach, die het woord titel voorlopig nog niet in de mond wil nemen.

“Ik kan moeilijk inschatten hoelang onze ongeslagen reeks nog gaat duren. In onze reeks proberen de meeste ploegen echt wel te voetballen. Onze tegenstanders proberen ons ook altijd op een sportieve manier te bekampen en dat kan ik alleen maar toejuichen. Zoals de kaarten nu op tafel liggen, verwacht ik een titelstrijd tussen Winterslag, Waterloos en Turkse Rangers”, besluit de 36-jarige spelmaker, die werkzaam is in bij wijnhandel Frank Fissette.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws