© rr

Peter Wouters volgt Ludo Van Campenhout op als sportschepen

Antwerps N-VA-schepen Ludo Van Campenhout die is hervallen in zijn alcoholverslaving en onmiddellijk zijn functie neerlegt, wordt opgevolgd door Peter Wouters (52), de voormalige districtsburgemeester van Deurne.

il

Ludo Van Campenhout (52) is opnieuw in behandeling voor zijn alcoholverslaving, nadat hij een maand geleden zijn functie als schepen weer had opgenomen. “Ludo heeft zijn ziekte niet onder controle. Het is ook duidelijk dat het moeilijk voor hem is om daaraan te werken als hij in de politiek actief is. Daarom is de enige andere optie dat hij stopt als schepen. Wachten tot oktober is niet mogelijk”, meldde Antwerps N-VA-voorzitter Fons Duchateau maandagavond.

N-VA moest in november vorig jaar al ingrijpen. Het was duidelijk dat Van Campenhout weer slachtoffer was geworden van zijn alcoholverslaving. Hij moest tijdelijk worden opgenomen voor behandeling. Van Campenhout werd eerder, in 2012 en 2017, ook al opgenomen voor zijn verslaving. In december vorig jaar ging hij weer aan het werk. Het was toen al duidelijk dat het een tijdelijke terugkeer was.

Zijn opvolger wordt de 52-jarige Peter Wouters, de voormalige districtsburgemeester van Deurne. Hij wordt vandaag officieel voorgesteld.

LEES OOK. Ludo Van Campenhout hervalt in alcoholverslaving en stopt onmiddellijk als schepen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ludo Van Campenhout