© Instagram

Lizzie, “het lelijkste meisje ter wereld”, reageert op kwetsende grap

De Amerikaanse Lizzie Velasquez heeft haar afbeelding deze week opnieuw zien opduiken in een kwetsende meme. Voor Lizzie is het de zoveelste keer dat ze door het slijk wordt gehaald, maar ze reageert met veel waardigheid op de kwetsende afbeelding.

nkdr

Lizzie lijdt aan een zeldzame afwijking waardoor haar lichaam geen vet of spierweefsel opslaat. Die heeft een merkbare invloed op haar uiterlijk. Lizzie is maar 1,48 meter lang en ze weegt slechts 25 kilo. Dat alles leidde ertoe dat ze de bijnaam “lelijkste meisje ter wereld” kreeg. Maar Lizzie liet zich niet klein krijgen door de kwetsende uitspraken over haar uiterlijk.

De ondertussen 27-jarige vrouw wist de voorbije jaren haar bekendheid aan te wenden om op verschillende momenten te spreken over hoe het is om niet te voldoen aan het heersende schoonheidsideaal en hoe zij omging met de pesterijen die ze te verwerken kreeg. Daarnaast wist ze een succesvolle carrière uit te bouwen als auteur.

Dat ze zich niet wil laten doen door mensen die kwetsende dingen over haar posten op sociale media, liet ze ook deze week weer merken met een sterke reactie op een meme van haar die de laatste tijd de ronde doet op Facebook. De meme is een foto van haar bij een boom, met de tekst: “Michael zei dat hij me achter deze boom zou ontmoeten voor een beetje plezier. Hij is laat, kan iemand hem misschien taggen en vertellen dat ik nog steeds op hem wacht?”

“Ik heb heel veel van dergelijke memes gezien op Facebook. Ik schrijf deze post niet als slachtoffer, maar als iemand die haar stem gebruikt. Ja, het is laat wanneer ik dit schrijf, maar ik doe het als herinnering aan de onschuldige mensen die in zulke memes geplaatst worden en die waarschijnlijk even laat op zijn terwijl ze door Facebook scrollen en dingen voelen die ik mijn ergste vijand niet toewens”, zo schrijft de vrouw op Instagram.

“Het maakt niet uit hoe we eruit zien of welk maatje we hebben, op het einde van de dag zijn we allemaal mensen. Ik vraag dat je daaraan denkt bij de volgende keer dat je een meme ziet van een willekeurige onbekende. Je vindt het op dat moment waarschijnlijk hilarisch, maar de persoon op de foto voelt waarschijnlijk exact het tegenovergestelde. Verspreid liefde en geen kwetsende woorden langs een scherm.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer