.
Volledig scherm
. © Nike/reuters

Een tennisuitrusting voor “vurige omstandigheden”: advertentie van Nike zet kwaad bloed

TennisEen advertentie van Nike in aanloop naar de Australian Open heeft kwaad bloed gezet. Nadat er een storm van protest opstak, besliste de sportkledinggigant zijn reclameboodschap aan te passen.

  1. Medvedev komt er goed vanaf met boete van 10.750 euro nadat hij umpire zwaar beledigde: “Are you stupid? You are a small cat!”
    Play
    Australian Open
    6

    Medvedev komt er goed vanaf met boete van 10.750 euro nadat hij umpire zwaar beledigde: “Are you stupid? You are a small cat!”

    Tot drie keer toe uitgejouwd door het publiek. Een ijskoud handje van Tsitsipas (ATP 4), een van zijn gezworen vijanden, nadat hij de umpire verrot schold omdat hij vond dat de Griek te veel gecoacht werd door zijn vader vanuit de tribunes. Het kwam de Rus een dag later op een boete van 12.000 dollar (10.750 euro) te staan, ondanks zijn excuses na de match. Hij zei dat het gebabbel van Stefanos Tsitsipas hem geërgerd had. Ook Tsitsipas kreeg overigens een boete van 5.000 dollar (4.500 euro) voor “inbreuken op de gedragscode”.
  2. AUSTRALIAN OPEN. Medvedev, Sinner en Swiatek naar kwartfinales, ex-nummer één Halep uitgeschakeld
    Australian Open

    AUSTRALIAN OPEN. Medvedev, Sinner en Swiatek naar kwartfina­les, ex-nummer één Halep uitgescha­keld

    De Poolse Iga Swiatek (WTA 9) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. De laureate van Roland Garros in 2020, het zevende reekshoofd, schakelde in de vierde ronde (achtste finales) de Roemeense Sorana-Mihaela Cirstea (WTA 38) uit in drie sets: 5-7, 6-3 en 6-3. De wedstrijd nam 2 uur en 30 minuten in beslag. In de kwartfinales wacht de Wit-Russin Aryna Sabalenka (WTA 2), die vorig jaar het dubbelspel won met Elise Mertens in Melbourne, of Kaia Kanepi (WTA 115) uit Estland. De 20-jarige Swiatek, die zich voor haar eerste kwartfinale ‘Down Under’ plaatst, sneuvelde vorig jaar in de vierde ronde in Melbourne. Ook in 2020 was dat haar eindstation