© rr

Boechoutse ‘adopteert’ verbrande koala en roept anderen op hetzelfde te doen

De inzamelactie van Greet Weyns uit Boechout om koala’s in Australië te steunen loopt als een trein. Zelf ontfermt de zaakvoerster van The Doggy Shop zich over de verbrande koala Anwen.

kma

Greet Weyns verkoopt in The Doggy Shop in Boechout natuurvoeding voor katten en honden. Ze is een enorme dierenvriend en vloog in het najaar tijdens het noodweer in Spanje ook al naar daar om voeding te brengen naar de overstroomde asielen.

“Maar Australië is wat te ver. De berichten over de branden grijpen me niettemin naar de keel. Koala’s zijn sowieso mijn lievelingsdieren”, vertelt Greet. “Viavia vernam ik dat je via het Koala Hospital in Port Macquarie koala’s kan ‘adopteren’. Het kost 70 Australische dollar, oftewel 45 euro per jaar. In ruil krijg je een certificaat en word je op de hoogte gehouden van het herstel. Zelf adopteerde ik het zwaar verbrande koalameisje Anwen. Veel klanten en vrienden wilden hetzelfde doen, maar vonden 70 dollar wat te veel. Vandaar dat ik via doneeractie.nl een inzamelactie heb opgestart om de koala’s van het Koala Hospital te steunen. De bijdragen gaan integraal naar het hospitaal, waar ze de gewonde koala’s verzorgen.”

In anderhalve dag werd al 600 euro ingezameld. De doneeractie van Greet is te vinden via www.doneeractie.nl/actie/40621

Meer info over het koalahospitaal op www.koalahospital.org.au of www.wires.org.au!

Geïnteresseerden kunnen Greet Weyns ook bereiken via greet.weyns@telenet.be of via Facebook.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Australië