Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Steunpunt Wonen: “Jaarlijks zowat 5 miljard euro nodig voor renovatie Vlaamse woningen”

De Vlaamse regering wil dat alle woningen tegen 2050 voldoen aan hoge energetische vereisten, en aan elementaire normen rond veiligheid en gezondheid. Het Steunpunt Wonen schat dat jaarlijks 5 miljard euro nodig is voor de renovatie van de Vlaamse woningen. Aan het huidige renovatieritme worden de doelstellingen volgens het steunpunt niet gehaald.

29 reacties

  • jan boden

    4 jaar geleden
    Tegen 2050 is mijn kot helemaal uitgewoond, dan mogen ze het afbreken.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Beste besparing ,nog steeds geen geld uitgeven als je mij vraagt ,50000€ uitgeven voor wat te besparen ,met die 50000€ kan je wel heel lang verder zonder die ergens in te pompen.Heel die regeltjes en voorschriften hebben maar èèn doel ,de winkel te laten draaien en blijven draaien.Nu bouw je en 10 jaar later zou je al voor 50000€ kosten moeten doen ,goed zot.
  • Paul Keulemans

    4 jaar geleden
    Ik heb al 35000€ uitgegeven aan veranderingen om energie te besparen en betaal nog net zoveel als vroeger elke maand. Je kan doen wat je wil maar de overheid verhoogd gewoon keer op keer de belastingen zodat je er niets aan over houdt. Net als bij elekrische auto's, stel dat iedereen er een aanschaft, wat denk je wat 'rupsje nooitgenoeg' zal doen om de verloren inkomsten uit brandstoffen te gaan compenseren ? Die lui hebben nooit genoeg !
  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Op basis van cijfers zijn veel investeringen niet rendabel. 50.000 euro uitgeven om er 10.000 te besparen is geen besparing.
  • Jan Herven

    4 jaar geleden
    Ofwel. Julie zijn het niet waard om eigendommen te bezitten. Ga huren en word 100% een loon slaaf.